Personrån och misshandel, Västerås

17.11.2014 23:15

Polisen söker vittnen till rån på Viksäng i Västerås

Vid 17.30-tiden onsdagen den 8 oktober larmades polisen till ett rån som skett på gångbron över E18 mellan Klockartorpet och Regementsgatan i Västerås. Med anledning av det inträffade söker nu Polisen vittnen till händelsen.

En 24-årig kvinna var under onsdagskvällen på väg från sjukhusområdet i Västerås, i riktning mot Viksäng. Vid 17-tiden gick hon parallellt med Stockholmsvägen. På gångbron över E18, mellan Klockartorpet och Regementsgatan, kom två unga män på cykel i kapp henne. De sprayade någonting i hennes ansikte och tog därefter hennes handväska. 

- Eftersom kvinnan blev sprayad i ansiktet och i ögonen blev hon direkt för-blindad och hade inte en möjlighet att se hur de både killarna såg ut. Hon hann dock uppfatta att killarna hade mörkt hår och möjligtvis var cirka 160 – 170 centimeter långa. Då kvinnan efter det inträffade inte kunde se, är vi i stort behov av iakttagelser från allmänheten för att klara upp det här brottet, säger Lars Jansson, sektionschef vid ungdomssektionen i Västerås. 
 
Polisen är särskilt intresserad av att komma i kontakt med en cyklande kvinna i 40-års åldern, som var först på plats och hjälpte den skadade kvinnan.

I samband med händelsen ska också en person i en röd jacka befunnit sig i närheten av gångbron på Viksängssidan. Det finns inga misstankar om att denne person är inblandad i det inträffade, men Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personen. 

Polisen söker nu vittnen till händelsen.
Kontakta Polisen på 114 14.

 

Tillbaka

Sök på hemsidan

© 2014 All rights reserved.