Åldringsbrott/bedrägeri, Motala

27.11.2014 20:17

2014-11-27 17:37, Bedrägeri, Motala


Rosförsäljare lurade flera äldre i Motala på kontanter

Polisen uppmanar äldre i Motala att vara vaksamma på dörrförsäljare som utför bedrägerier. Om man misstänker pågående brott - larma polis på 112. 

17.13 Personal från ett trygghetsboende i Motala kontaktade polisen då en äldre man drabbats av bedragare och blivit avlurad kontanter. 
Anmälaren uppgav att en rosförsäljare ringt på hos den gamle mannen på Drottninggatan och lurat till sig 1000 kronor. 
 

Rosförsäljaren ska ha varit lång och smal, klädd i mörka kläder och talade svenska med brytning. 

Polisen har varit på platsen och hört anmälaren samt upprättat en anmälan om bedrägeri. 

Polisen tog även emot samtal vid 15.30-tiden där anmälare på Nedre Kaptensgatan i Motala oroat sig för att misstänkta bedragare rört sig i området. 

Vid det tillfället ska det ha varit en man och en kvinna klädda i mörka kläder som försökt att sälja rosor till äldre och människor med funktionsnedsättning. Polisen åkte till området utan att träffa på rosförsäljarna.

17.34 Ytterligare en anmälare ringde polisen då man misstänkte att bedragare försökte lura äldre på pengar i trakterna av Timmermansgatan.

Anmälaren, en kvinna i 80-årsåldern, hade blivit av med 250 kronor. Den misstänkte gärningsmannen ska ha varit i en man i 30-35 årsåldern och välklädd. Mannen ska ha talat svenska med brytning och ha haft någon typ av legitimation runt halsen.

Enligt anmälaren ska bedrägeriet ha inträffat en timme tidigare, vid 16.35-tiden. Polisen åkte med ett flertal patruller till området för att söka efter den misstänkte mannen, dock utan att hitta någon misstänkt. Polispatrullen förhörde den drabbade och en anmälan om bedrägeri upprättades i ärendet.

 

Tillbaka

Sök på hemsidan

© 2014 All rights reserved.